8/01/2014

Mökkeilyä ja auringonottoa järvellä


Karaistiin heti ensimmäisenä lomapäivänä kaupungin pölyt jaloista ja ajeltiin Kuusamon mökille. Siellä oli ihan parasta aloittaa kesäloma ja pääsi heti oikeanlaiseen lomatunnelmaan. Harmi vain, että tänä vuonna siellä pörräsi niin paljon paarmoja, että meikäläinen pysytteli mieluummin sisätiloissa tai sitten keskellä järveä. No, menihän ne päivät hyvää kirjaakin lukiessa. :) Ekat pari päivää meidän kanssa oli mökkeilemässä myös miehen veli, joka vietti päivät pitkät kalastamassa, ja loppuaika viihdyttiinkin sitten ihan vaan omalla porukalla.

Ihan parasta tällä mökkireissulla oli järvellä oleminen; soudeltiin hiljakseltaan pitkin poikin eikä montaa veneilijää tullut vastaan. Otettiin aurinkoa, kuunneltiin hiljaisuutta ja aaltojen liplatusta, syötiin eväitä ja rentouduttiin. Mä niin nautin! Se oli varmaan yks kesän kohokohtia, voi että.

Cira ja Filja oli tietysti mukana ja ne mukautui melko nopeasti kelpo "laivakoiriksi". Mitä nyt Filja hyppäsi taas (toisti viime kesän tempauksensa) veneestä järveen, ui muutaman kahlauksen, meni paniikkiin ja yritti päästä takaisin veneeseen. Oli se varmaan (taas) näky, kun meikäläinen soutaa vimmatusti kohti rantaa ja mies pitää Filjasta kiinni mahan alta, että se ei panikoisi vedessä... No mutta ei jäänyt (taaskaan) hölmöläiselle traumoja, vaan heti kun rantaan päästiin, niin uimaan vaan!



Lähes kaikki kuvat, mitä otin mökkireissun aikana, on tuolta järveltä. :D Joten vähän vesipainotteisia tämänkertaiset kuvat - ja nämäkin luurilla otettuja. Käytiin myös Kuusamon keskustassa yks päivä lenkkeilemässä (ei paarmoista tietoakaan) ja Cira ja Filja sai osakseen ihastelevia katseita ja paljon hymyjä. On niin hauska olla niiden kanssa liikenteessä, kun aina joku tulee vähintäänkin rapsuttamaan tyttöjä ja usein myös kertomaan, kuinka upean ja kiltin näköisiä koiria meillä on. No niinhän ne kyllä onkin! Ja hienosti taas käyttäytyivät. :)

Mökiltä kun raskittiin lähteä kotiin, odotteli kotikaupungissa melkoinen helle... To be continued. :D

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! :) Mäkin ihastuin viime kesänä souteluun :) Enni on kans laivakoira sorttia hyppään mielelläni veteen ja panikoin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo soutelu on iha parasta aurinkoisella säällä! :)) Voi ei tuo on kyllä nii pahis ja miksei ne tajuu olla tekemättä sitä uudestaan?? :D

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)