4/24/2014

Kirjahaaste


Sain Katrilta Kotivalossa -blogista ihan huipun haasteen tällaiselle lukutoukalle kuin meikä -kiitos! :) Ihan sormet syyhysivät päästä kirjoittelemaan kirjoista ja lukemisesta! :D Kirjahaasteen ideana on jakaa lukuvinkkejä muille kertomalla:

1. Mitä luit viimeksi?
2. Mitä luet nyt?
3. Mitä aiot/haluaisit lukea seuraavaksi?

Lisäksi vois tietysti haastaa muutaman kanssabloggaajan mukaan.

Mutta, let's begin!

Viimeksi luin peräkanaa (mökkeilyn riemuja) kirjat Leijapoika ja Huominen on liian kaukana. Hyvin samanlaiset kirjat, joskin tietysti kerronnaltaan erilaiset. Leijapojan tapahtumat pohjautuvat Afganistaniin ja Amerikkaan. Se on suuresti ihailemani kirjailijan Khaled Hosseinin esikoisteos kahdesta pojasta, joilla on elinikäinen side toisiinsa. Koskettava, mahtava tarina. Lukekaa! Huominen on liian kaukana pohjautuu puolestaan Afrikkaan ja Amerikkaan. Teos pitää sisällään 12 tarinaa, joille kaikille on yhteistä kotimaa Afrikka, mutta erilaista elämäntilanteet. En ole aiemmin oikein lämmennyt kirjoille, jotka koostuvat erillisistä novelleista, mutta Chimamanda Ngozi Adichie osasi nivoa tarinat yhteen niin, että kirjan luettuaan tuntui melkein siltä, kuin olisi lukenut yhden suuren tarinan 12 pienen sijaan. Tykkäsin siis tästäkin.

Tällä hetkellä luen taitavan Linn Ullmannin teosta Aarteemme kallis. Romaani kertoo Ullmannin tyylisesti ihmis- ja perhesuhteista sekä niiden moniulotteisuudesta ja vaikutuksista. Kirjan takakannessa sanotaan osuvasti: "Aarteemme kallis on jännittävä, pikimusta ja humoristinen romaani ihmisistä, jotka sinnikkäästi kääntävät toisilleen selkänsä.". Taattua Ullmannia, suosittelen tätäkin (vaikken vielä ole kokonaan lukenutkaan ;)! Seuraavaksi lukulistalla olisi vanha klassikko, jälleen kerran äitini suosittelema, F. Scott Fitzgeraldin Kultahattu. Hieman jännittää, tulenko pitämään tästä teoksesta; sen tyylistä ja aikakaudesta. We'll see!

En tiedä, millaisia lukutoukkia ruudun sillä puolen on, mutta haluaisin haastaa jokaisen lukijan kertomaan tämän postauksen kommenttikenttään jonkun oman kirjavinkkinsä! Jaetaan parhaita lukukokemuksia ja saadaan uusia kirjavinkkejä. :)

Lisäksi voisin pistää haastetta menemään Sadulle, Rimmalle, Camillalle, Ulriikalle ja Kittylle. Mulla on sellainen aavistus, että näiltä neideiltä ja rouvilta löytynee takataskusta kirjasuositus jos toinenkin! ;)

12 kommenttia:

  1. Tuo Leijapoika on ihan loistava! Luin sen tyyliin yhdeltä istumalta (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! Joo mä kans ahmin sen melkein kerralla, enkä voinut välttyä kyyneliltä siinä lopussa..

      Poista
  2. Pakko päästä tsekkaamaan uuden kodin lähin kirjasto. Khaled Hosseini on tuttu, mutta leijapoikaa en ole vieläkään päässyt lukemaan! Jos hänen toista kirjaansa on uskominen, on tuokin loistava. :)

    Kiitos haasteesta! Olen ihan hurahtanut kirjoihin pitkän tauon jälkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin etsiskelin tuota Leijapoikaa kirjakaupoista (sekä netistä että "oikeista" kaupoista) hyvän tovin ja sitten sattumalta löysin sen tyyliin jostain Kuusamon Suomalaisesta, jossa huvikseen piipahdin matkan varrella. Ja voi että, oli kyllä kaikkien etsinnöiden arvoinen kirja. :)

      Joo mä aattelinkin sun muutamien kirjoja sivuavien postausten perusteella, että tää vois olla sun aihe ;)

      Poista
  3. Kiitos haasteesta! Jos viikonloppuna ehtisi jo toteuttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Odotan mielenkiinnolla lopputulosta :)

      Poista
  4. Kiitos haasteesta, tässä just lukenu parisen hyvää kirjaa vaikka niiden genre onkin enempi post-apocalyptisen, futuristisen ja fantasian väliltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän se mittään haittaa, kivahan se on että on erilaisia genrejä niin voi vinkkaillakin paljon monipuolisemmasta tarjonnasta! :)

      Poista
  5. Itse sain pääsiäisenä luettua Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa. Tykkäsin.
    Nyt luvussa on Jari Tervon Layla.
    Suosittelen lukemaan Torey Haydenin kirjoja. Tiikerinlapsi, Toisten lapset ja Häkkipoika olivat mielestäni hyviä, tositarinaan perustuvia kirjoja. Auringonkukkametsä, joka oli fiktiivinen, ei yltänyt lähellekään noiden kolmen ensimmäisen kirjan tasoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tuo Tuhat loistavaa aurinkoa on niin mun lemppari. <3 Tervoa en olekaan vielä koskaan lueskellut, pitänee joku päivä ottaa herran teos kätöseen.
      Tämähän meni nyt hauskaksi, väsäilin juuri eilen tästä kirjahaasteesta innostuneena sellaista Lukuvinkki-postausta ja oot nyt maininnut jo kaks mun suosikkikirjalijaa siltä listalta. :D Ompas meillä siis samanlainen lukumaku! Hayden on siis myös musta aivan loistava ja ihan samaa mieltä oon siinä, että hänen fiktiiviset teoksensa eivät yllä tositarinoiden tasolle. Tosin luin vähän aikaa sitten Torey Haydenin uusimman kirjan, Viattomat ja se oli kyllä hyvä fiktiiviseksi tarinaksi. Mutta ei sekään vetänyt vertoja Aavetytölle, Tiikerinlapselle ja muille.

      Poista
  6. Tosi kivoja vinkkejä, kiitos kiitos!! Ihan erilaisia, kuin olen tottunut lukemaan! Tai no, tuo Ullmanin teos on varmaan sellaista tuttua, tosi kiinnostavalta kuulostaa. Ja Leijonapoikakin menee lukulistalle.. Huippua! NYt mun täytyy seurata perässä, mitä nämä uudet haastetut vinkkaavat! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva että tykkäsit! Nyt ei siis muuta kuin lueskelemaan, josko näistä joku iskis sun tajuntaan niinku meikäläisen. ;)

      Poista

Kiva kun kommentoit! :)